Hozzávalók:

  • 60 dkg ponty
  • 40 dkg harcsa
  • 25 dkg kecsege
  • 25 dkg süllő
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 1 db kis paradicsom
  • pirospaprika
  • 1 db száraz cseresznye paprika 

Elkészítés:

A jó halászlé igazi zamatát a különböző halak íze adja meg. Ezért lényeges, hogy többféle halból főzzük. A halakat megtisztítjuk, 5 dkg-os darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, csontjait külön egy lábasba tesszük, és karikára vágott hagymával felfőzzük. Ha a víz forrni kezd, meghintjük pirospaprikával, és 1 óráig főzzük. Utána ezt a levet rászűrjük a besózott halakra. Hozzátesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a cseresznyepaprikát. Ezzel együtt 20 perc alatt készre főzzük. A halászlét főzés közben keverni nem szabad, csak a lábast kell rázogatni.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
halászlé , szegedi , tájjellegű étel