Hozzávalók:
- 1,2 kg marhalábszár
- 1,2 kg csontos sertéscsülök
- 30 dkg sertésvelő
- 2 nagy vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalona
- 10 dkg sertészsír
- 2-2 evőkanál csemege és csípős pirospaprika
- 3-4 gerezd fokhagyma
- fél kiskanál őrült köménymag
- só
- 30 dkg vargányagomba
- 1-1 húsos paprika és paradicsom
- 2 dl Szekszárdi kadarka
Elkészítés:
A kétféle húst megtisztítjuk, a lábszárat 2 centis kockákra vágjuk, a csülköt egészben hagyjuk. A velőt langyos vízben áztatjuk, majd hártyáját lefejtjük. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát fél centis kockákra vágjuk, az olvasztott zsírban kisütjük. A hagymát beleszórjuk, aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés vizet ráöntünk, pár percig főzve zsírjára sütjük.
A fokhagymát, a köményt a marhahúst és az egészben hagyott csülköt hozzáadjuk, megsózzuk, egy kevés vizet aláöntve, lefödve, kis lángon majdnem puhára pároljuk. Végül a cikkekre vágott gombát és az 1 centis kockákra aprított paprikát meg paradicsomot is rászórjuk. Rövid ideig pároljuk, majd rárakjuk a velőrózsákat, a borral ízesítjük és pár perc alatt megfőzzük. Tálaláskor a csülköt kicsontozzuk, felszeletelve tányérra rakjuk, a pörköltet mellé halmozzuk. Galuska illik köretnek hozzá. Rövid lével tálaljuk.
A fokhagymát, a köményt a marhahúst és az egészben hagyott csülköt hozzáadjuk, megsózzuk, egy kevés vizet aláöntve, lefödve, kis lángon majdnem puhára pároljuk. Végül a cikkekre vágott gombát és az 1 centis kockákra aprított paprikát meg paradicsomot is rászórjuk. Rövid ideig pároljuk, majd rárakjuk a velőrózsákat, a borral ízesítjük és pár perc alatt megfőzzük. Tálaláskor a csülköt kicsontozzuk, felszeletelve tányérra rakjuk, a pörköltet mellé halmozzuk. Galuska illik köretnek hozzá. Rövid lével tálaljuk.
Forrás: DPG recepttár