Hozzávalók:
Kenyérszeletek (páros számú)
Serpenyő
Tányér
Nehezék
Vaj a sütéshez
Valaki aki megeszi
Serpenyő
Tányér
Nehezék
Vaj a sütéshez
Valaki aki megeszi
Elkészítés:
Ez egy módszer arra az esetre, ha éhes vendégünket melegszendviccsel akarjuk etetni, de nincs szendvicssütőnk.
Tehát.
A serpenyőt kikenjük egy kevés vajjal, a kenyérszeleteket is megvajazzuk, ez utóbbit célszerű késsel. A szeletek közé elméletileg bármi ehetőt berakhatunk, ez pusztán egyéni fantázia kérdése.
A serpenyőben elhelyezzük a szendvicset, amit leborítunk a tányérral. Lapos a legjobb, ezen ugyanis jól megáll a nehezék (pl. befőttes üveg vízzel töltve, kilós liszt, kézisúlyzó ...)
Egészen kis lángon lassan megsütjük a szendvicset miközben tréfákkal és kedves anekdotákkal szórakoztatjuk az éhes vendéget. (Ez azért fontos, mert akkor nem néz minket bunkónak, hogy még szendvicssütőnk sincs...)
A kész szendvicset ízlésesen tálaljuk és örömmel nézzük, ahogy a vendég megeszi.
Jó főzést kíván,
Tehát.
A serpenyőt kikenjük egy kevés vajjal, a kenyérszeleteket is megvajazzuk, ez utóbbit célszerű késsel. A szeletek közé elméletileg bármi ehetőt berakhatunk, ez pusztán egyéni fantázia kérdése.
A serpenyőben elhelyezzük a szendvicset, amit leborítunk a tányérral. Lapos a legjobb, ezen ugyanis jól megáll a nehezék (pl. befőttes üveg vízzel töltve, kilós liszt, kézisúlyzó ...)
Egészen kis lángon lassan megsütjük a szendvicset miközben tréfákkal és kedves anekdotákkal szórakoztatjuk az éhes vendéget. (Ez azért fontos, mert akkor nem néz minket bunkónak, hogy még szendvicssütőnk sincs...)
A kész szendvicset ízlésesen tálaljuk és örömmel nézzük, ahogy a vendég megeszi.
Jó főzést kíván,
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98