Hozzávalók:
2 dkg vaj
2-3 ek. olivaolaj
2-3 ek. szójaszósz
10 dkg 2 cm hosszúra vágott zsenge zöldbab
2 dl húsléalap
1 csapott ek. finomliszt
1 dl tejföl
só, bors
2-3 ek. olivaolaj
2-3 ek. szójaszósz
10 dkg 2 cm hosszúra vágott zsenge zöldbab
2 dl húsléalap
1 csapott ek. finomliszt
1 dl tejföl
só, bors
Elkészítés:
Az olivaolajat eg lábasban felforrósítom, beleteszem a vajat, és ha az teljesen felolvadt, belerakom a zöldbabot majd egy-két percig pirítom. Beleöntöm a szójaszószt, és tövább párolom még néhány percig. Felöntöm a húsléalappal és fedő alatt kis lángon kb 5-8 percig -függően a zöldbab állagától- főzöm. Sózom, borsozom, majd a liszttel alaposan elkevert tejföllel behabarom.
- Natúr sertésbordával, kifőtt tésztával kitűnő eledel
- Hozzá egy közepesen testes száraz fehérbort ajánlok
- Natúr sertésbordával, kifőtt tésztával kitűnő eledel
- Hozzá egy közepesen testes száraz fehérbort ajánlok
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98