Hozzávalók:

1 Kg. marha vesepecsenye, vagy gömbölyű felsál,
4 fej közepes nagyságú vöröshagyma,
1,1/2 dkg. só, 1 dkg. őrölt bors, 2 dkg. szép pirospaprika (őrölt),pici erős paprika ízlés szerint,
8 dkg. vaj,
egy kis tubus (80 gramm) glóbus mustár,
3 evőkanál ketchup,
1 ek. worcestershire (ejtsd vuszter) szósz,
6-7 tojássárgája (elhagyható),
1,5-2 dl. étolaj.

Elkészítés:

Előkészítés: A marhahúst hártyáitól megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk, jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt és leöntjük az olajjal, hogy teljesen ellepje. A jénaira rárakjuk a tetejét és 1-2 napra hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítés: Leöntjük a húsról az olajat, hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, és lehetőleg apró lyukú rostélyon 2-3 szor átdaráljuk a hagymával együtt. majd hozzá adjuk a fűszereket, a tojássárgákat, vajat és jó alaposan összekeverjük. Pirítós kenyérrel kínáljuk.
Bár milyen ital illik hozzá, csak sok legyen!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98