Hozzávalók:

40 dkg sargarepa vagy karotta,
20 dkg töldborsó,
30 dkg kelvirág,
20 dkg gomba,
8 dkg vaj,
20 dkg kelbimbó,
40 dkg zöldbab,
25 dkg csirág,
2 csomó petrezselyemzöld,
5 gramm törött bors,
ízlés szerint só

Elkészítés:

A megtisztított karottát bátonokra , a megtisztított zöldbabot és a csirágot 2-2 cm-es darabokra vágjuk. A kelvirágot rózsáira szedjük, beáztatjuk, majd megmossuk. A kelbimbó külső leveleit leszedjük, jól megmossuk, leforrázzuk. A zöldségeket majdnem puhára főzzük annyi sós vízben, amennyi ellepi, majd leszűrjük. Megfelelő méretű lábasban vajat melegítünk. Belerakjuk a szeletelt gombát. Sóval ízesítjük, törött borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük. Puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Az egészet könnyedén összerázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a tavaszi körítés ne törjön össze! Egy kevés vajas pecsenyelevet öntünk rá. Jól összeforraljuk. Forrón előmelegített tálra tálaljuk.
Tetejére finomra vágott petrezselyemzöldet hintünk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98