Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg ráma margarin
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
2,5 dl tejföl
10-15 dkg főtt, reszelt burgonya
só
25 dkg ráma margarin
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
2,5 dl tejföl
10-15 dkg főtt, reszelt burgonya
só
Elkészítés:
Az élesztőt fél deci tejben megáztatom, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját, a burgonyát, az élesztőt, sót ízlés szerint és a tejfölt.
Lágy tésztát készítünk, melyet félóránként háromszor hajtogatunk. Utolsó hajtogatás után 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Gyorsan sütjük szép pirosra.
Lágy tésztát készítünk, melyet félóránként háromszor hajtogatunk. Utolsó hajtogatás után 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Gyorsan sütjük szép pirosra.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98