Hozzávalók:

1,5-2 kg burgonya
6 dl tejszín
vaj vagy margarin
őrölt fekete és fehér bors, ételízesítő

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Miután megfőtt meghámozzuk, karikákra vágjuk, úgy, mint a rakott krumplinál szokás. A tepsit kivajazzuk, ezután egy sor burgonyát teszünk bele, majd azt megszórjuk fekete és fehér borssal meg az ételízesítővel. Utána megint egy sor burgonya és az ízesítők. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a krumpli. A végén az utolsó sor krumpli tetejét nem kell megszórni az ízesítőkkel. Ekkor ráöntjük a tejszínt, és vajdarabkákat rakunk rá. Sütőbe tesszük és kb. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Ha elkészül azonnal fogyaszthatjuk. Nagyon finom magában, de köretként is tálalhatjuk! Jó étvágyat!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98