Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
1 doboz konzerv kukorica
2-3 dl tejszín
15 dkg konzerv gomba
1 dl fehérbor
olaj
1 szárnyas húsleves kocka
fehérbors,kakukkfű,vegeta
1 teáskanál étkezési keményítő
1 doboz konzerv kukorica
2-3 dl tejszín
15 dkg konzerv gomba
1 dl fehérbor
olaj
1 szárnyas húsleves kocka
fehérbors,kakukkfű,vegeta
1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A pulykamellet csíkokra vágom, és olajon odateszem pirulni.Ha már félig kész,akkor felöntöm egy pici vízzel,beleteszek 1 húsleveskockát,megszórom ízlés szerint kakukkfűvel,vegetával,fehérborssal.Hozzáadom a felszeletelt gombát,felrottyantom, majd beleteszem a kukoricát. Hozzáöntöm a fehérbort, és együtt főzöm 10-15 percig.Fedő nélkül főzöm, kevés lé maradjon alatta.
A tejszínt összekeverem az étkezési keményítővel csomómentesre, majd óvatosan összekeverem a pulykaraguval,és kis lángon kevergetve besűrítem a mártást.
Párolt rizzsel a legfinomabb!
Jó étvágyat kívánok!
A tejszínt összekeverem az étkezési keményítővel csomómentesre, majd óvatosan összekeverem a pulykaraguval,és kis lángon kevergetve besűrítem a mártást.
Párolt rizzsel a legfinomabb!
Jó étvágyat kívánok!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98