Hozzávalók:

30 dkg gyenge fejtett zöldborsó
negyed liter tejszín
2 liter tyúkhúsleves
15 dkg pulykacomb
2 póréhagyma
2 burgonya
reszelt szerecsendió, só, bors

Elkészítés:

 

 A tyúkhúslevest felforraljuk, beledobjuk a kis kockára vágott pulykahúst, rövid ideig főzzük, azután beletesszük a zöldborsót, a megtisztított, kockára vágott póréhagymát, a kockákra vágott burgonyát és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval ízesíjük, és közepes lángon fél óráig főzzük. Ha akarunk reszelt sajtot is beletenni, akkor azt tálalás előtt pár perccel tegyük a forró levesbe!
Nagyon finom, különleges ízű leves az olasz konyha ízeit kedvelőknek!

 

 

 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98


A recepthez társított címkék:
leves , tejszínes , tyúkhúsleves