Hozzávalók:

1 csomag Surimi (rák ízű tengeri halrudak)
1 kis csomag fagyasztott Tenger Gyümölcsei keverék (tintahal, rák, kagyló)
1 zacskó üvegtészta
2-3 evőkanál szójaszósz
1-2 evőkanál Worchester szósz
1 alma
1 kisebb brokkoli
1 kis fej lilahagyma
5-6 gerezd édes fokhagyma
1 közepes sárgarépa
1 közepes fehérrépa
3-4 gomba
kis darab gyömbér vagy galanga gyökér
1-2 evőkanál méz
zsályalevelek
bazsalikom
cayenne-bors
fokhagymás só
vaj

Elkészítés:

A vajon olvasszuk fel a surimit, majd a tengeri keveréket. Enyhén sózzuk, a levét időnként öntsük le. Amikor kiolvadt az édesfokhagymát (vagy fokhagymát) rádarabolva süssük meg. Tegyük félre.
A sárgarépát és a fehérrépát vágjuk vékony csíkokra, a feldarabolt gombával, gyömbérrel, almával és a hagymával együtt tegyük a vajra. A kis darabokra szedett brokkolit pár percre tegyük forró sós vízbe, majd szűrjük le és adjuk a többihez. Időnként az egészet locsolgassuk worchester-rel és szójaszósszal, majd fűszerezzük.
Közben az üvegtésztát forrázzuk le vagy rakjuk pár percre mikrohullámú sütőbe. Amikor készen van, tegyük hozzá az eddigieket és egy kis mézzel összekeverve hagyjuk kis ideig összeállni a tűzön.