Hozzávalók:
3 db csirkemell, 20-30 dkg mogyoró, 1 kínai kel, 1 pritamin,1 csomag szójacsíra, 3 db hagyma, 1 fej fokhagyma, chilipor, 1 doboz konzerv ananász, 1 EK ketchup, 1 EK étkezési keményítő
Pác: szójaszósz,1 EK erőspaprika krém, gyorsrizs
Pác: szójaszósz,1 EK erőspaprika krém, gyorsrizs
Elkészítés:
A felkockázott csirkemellet 1 napra bepácolom. A pácolt csirkemellet a mosott mogyoróval olajban megsütöm, félreteszem.
Vokban megdinsztelem a negyedelt hagymákat, hozzáadom a pritamin kockákat, a laskára vágott kínai kelt, meglocsolom szójaszósszal, megszórom chiliporral. Hozzáadom a mogyorós húst, az ananász kockákat, összeforralom. Elkeverem az ananász levét a ketchuppal, erős paprika krémmel és az étkezési keményítővel, ezzel felöntöm a ragut és forralom amíg be nem sűrűsödik.
Rizzsel tálalom.
Vokban megdinsztelem a negyedelt hagymákat, hozzáadom a pritamin kockákat, a laskára vágott kínai kelt, meglocsolom szójaszósszal, megszórom chiliporral. Hozzáadom a mogyorós húst, az ananász kockákat, összeforralom. Elkeverem az ananász levét a ketchuppal, erős paprika krémmel és az étkezési keményítővel, ezzel felöntöm a ragut és forralom amíg be nem sűrűsödik.
Rizzsel tálalom.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98