Hozzávalók:

40g vaj
2 evőkanál kissé híg méz
2 tojás
2 késhegynyi reszelt citromhéj
2 késhegynyi vaníliarúd belseje
1 késhegynyi só
400g túró
100g teljes kiőrlésű liszt
olajs a sütéshez

Elkészítés:

A vajat a mézzel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a citromhéjat, végül a vaníliával és sóval ízesítjük. Hozzátesszük a túrót és a teljes kiőrlésű lisztet. Nagy serpenyőben olajat forrósítunk, a tésztát kb. 4 percig sütjük. A kész fánkokat (kb. 12 darab lesz ebből a mennyiségből) tányérokra tesszük, és azonnal tálaljuk. Ezt a pompás fánkot kínáljuk gyümölcssalátával.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98