Hozzávalók:

Azurro krém vagyis Mascarpone jellegű krémsajt
3 db tojás
porcukor
rum
babapiskóta
nes- kakaó
tej
nes- kávé

Elkészítés:

Az Azurro krémet a tojás sárgáival, és porcukorral (ízlés szerint) simára keverem robotgéppel. A tojások fehérjét kemény habbá verem. Majd a krémes sárgjához hozzákeverem óvatosan a felvert fehérjét, hogy a hab meg ne törjön! 2,5 dl vízből és nescaféból kávét készítek, majd porcukorral ízesítem. Tejet öntök hozzá és rumot . Ebbe kell a babapiskótát beleforgatni, de vigyázni, hogy az el ne ázzon. Válasszunk egy szögletes mély edényt. Az aljára kerül egy sor áztatott babapiskóta és annak a tetejére a krémes hab. A tetejét nes- kakaóval teleszórjuk, és egy újjabb ilyen sor következik. Ennek a tetejét is kakaóval díszítjük. Ha minden jól sikerült akkor 2 óra múlva, amit a hüttőben kell töltenie, ehető a költemény. Vigyázat, túl gyorsan elfogy, érdemes nagyobb adagot készíteni belőle, ha mi is meg akarjuk kóstolni!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98