Hozzávalók:

4 tojás,
1 kis fej hagyma,
4 kemény tojás,
1 kis fej hagyma,
1 fél zöldpaprika,
1 evőkanál mustár,
1 pohár tejföl,
1 teáskanál ketchup
1 teáskanál pirospaprika
só, granulált fokhagyma, cukor, étolaj,
kevés sáfrányos szeklice

Elkészítés:

Az apró kockára vágott hagymát és zöldpaprikát olajon
megdinszteljük. Kevés sóval, granulált fokhagymával
megszórjuk, majd rátesszük a pirospaprikát. Ezután
hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot, valamint kevés
sáfrányos szeklicét. A kemény tojásokat félbe, majd a
féltojásokat karikára vágva a pörköltalapba tesszük.
Utoljára a jól felkevert tejfölt öntjük ételünkbe. Aki
sűrűbben szereti, a tejfölbe kevés lisztet keverhet.
Édesszájúak csapott mokkáskanál cukorral tompíthatják
az étel savanykás ízét. Galuskával, főtt szarvacskával
körítve kiadós, kiváló egytálétel, 4 főnek elegendő.
Elkészítési idő: 20 perc
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98