Hozzávalók:

5 tojás, minden egyes tojásra egy csipet só
kenyér 2-3 szelet (bármilyen fajta jó)
egy kis szalonna
2-3 db maci sajt
egy kis olaj

Elkészítés:

Beleöntünk egy kis olajat a palacsintasütőbe, és közepes lángon el kezdjük melegíteni. Egy mély tányérba beletörjük a tojásokat(fehérjét és sárgáját együtt), és meghintjük sóval. Majd ezeket, egy villa segítségével felverjük úgy, hogy teljes mértékben elfolyósodjon. A sajtot, szalonnát és a kenyeret összeszabdaljuk apró darabokra,és belekeverjük a tojásba. Ekkora már a felmelegedett olajba öntjük az egészet. Egy fakanállal kívülről befelé kevergetjük a tojást (a már megsült részeket húzzuk a serpenyő közepébe (nem szabad nagyon átsütni!)). Amikor már rendesen megsült (nincs már folyékony rész), akkor elzárjuk alatta a gázt, és egy fedővel letakarjuk (a fakanalat kivesszük). 2-3 perc múlva tálalhatjuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98