Hozzávalók:

Nagy hagymafejek,
zöldségek ízlés szerint (lehetőleg karakteres ízűek: gomba, brokkoli, kelbimbó, padlizsán),
nyers tojás,
reszelt sajt,
só, bors, majoranna, őrőlt kömény, mustár.

Elkészítés:

A hagymákat alaposan megmossuk, de a vöröses héjat nem szedjük le róla. A gyökereket és a hagyma felső harmadát levágjuk. Utóbbit félretesszük. Két kézbe fogva a gumókat, a gyökér-rész felől kitoljuk a hagyma belét, úgy, hogy fél-egy cm vastag megmaradjon.
A zöldségeket és a hagymát apróra vágjuk, a tojással együtt alaposan összekeverjük. Fűszerezzük, és ezt a masszát beletöltjük a kibelezett hagymákba. Zsírpapírral kibélelt tepsibe állítgatjuk őket, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. A hagymakalapokat is mellé rakjuk. Kb. 20 perc alatt meleg sütőben készre sütjük. Tálaláskor a kalapot ráhelyezzük a tetejére.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98


A recepthez társított címkék:
hagyma , töltött étel , vegetáriánus