Hozzávalók:

Darált hús, savanyú aprókáposzta, füstölt oldalas vagy tarja, olaj, só, fokhagyma, pirospaprika, kapor, rizs, tojás, tejföl

Elkészítés:

A darálthús összekeverjük a paprikával, sóval, rizzsel, tojással, kis gombócokat készítünk belőle és egyenként belegöngyöljük őket az aprókáposztába. A fazék aljára helyezünk egy kevés aprókáposztát, ráhelyezzük a füstölt oldalast vagy tarját, rárakjuk sorban a gombócokat, az egészet megszórjuk egy kevés pirospaprikával, szárított vagy friss kaporral, és rátesszük a fokhagymagerezdeket. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, lassú lángon puhárra főzzük, ha nagyon elitta a levét, pótoljuk. Amikor teljesen megfőtt, rántást készítünk liszttel, olajjal, pirospaprikával, felengedjük vízzel és ráöntjük a gombócokra. Tálalás előtt tejföllel meglocsoljuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98