Hozzávalók:
4 zöld vagy pirpshúsú paprika,
15 gr margarin
15 gr teljesörlésű liszt,
1,5 dl sovány tej,
12,5 dkg durvára vágott mogyoró,
2 kisebb kockára vágott alma,
4 kockára vágott zellerszár,
4 szál felmetélt zöldhagyma,
2-3 kávéskanál kapor,
só, bors
15 gr margarin
15 gr teljesörlésű liszt,
1,5 dl sovány tej,
12,5 dkg durvára vágott mogyoró,
2 kisebb kockára vágott alma,
4 kockára vágott zellerszár,
4 szál felmetélt zöldhagyma,
2-3 kávéskanál kapor,
só, bors
Elkészítés:
Ebben a paprikában különleges töltelék van: mogyoró, alma , zeller,keveréke.
A paprikák alját levágjuk, csumájukat kiszedjük. 5 percre forró vízbe dogjuk, majd lecsöpögtetjük őket.
A felolvasztott margarinból a liszttel világos rántást készítünk hozzáöntjük a tejet, és 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a többi hozzávalót, és a fűszereket. megtöltjük a paprikát, mély tűzálló edénybe rakjuk, és egy kis vizet öntünk alájuk. Alufóliával fedve, előmelegített sütőben 190 fokon ( gázsütő 5 -ös fokozat) 25-30 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
A paprikák alját levágjuk, csumájukat kiszedjük. 5 percre forró vízbe dogjuk, majd lecsöpögtetjük őket.
A felolvasztott margarinból a liszttel világos rántást készítünk hozzáöntjük a tejet, és 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a többi hozzávalót, és a fűszereket. megtöltjük a paprikát, mély tűzálló edénybe rakjuk, és egy kis vizet öntünk alájuk. Alufóliával fedve, előmelegített sütőben 190 fokon ( gázsütő 5 -ös fokozat) 25-30 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98