Hozzávalók:

  • 2 zsemle
  • 3 tojás
  • petrezselyem
  • csemege uborka
  • fehérbors
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • majoránna
  • 1 dl tej
  • kevés vaj
  • reszelt sajt

Elkészítés:

3 tojást megfőzök. Egy tálba apró kockákra vágom a petrezselymet, a csemegeuborkát, teszek bele majoránnát, ízesítem sóval, fehérborssal, ételízesítővel, kevés pirospaprikával. 2 zsemle tetejét levágom és óvatosan kiveszem a közepét, egy kis tálba rakom a zsemlekalapokkal együtt. 1 dl sovány tejet fél deci vízzel felmelegítek, egy pillanatra belemártom az egész zsemlét (vigyázva ne ázzon el nagyon), majd egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba rakom. A zsemle belsejét leöntöm a maradék vizes tejjel, hogy megpuhuljon (nem kell az összes folyadék rá), hozzáadom a fűszerezett tojásokhoz és egy tojással összegyúrom. 
 
A masszát óvatosan kanállal beletöltöm a zsemlékbe elosztva, a tetejére rakok egy-egy pötty margarint és letakarom alufóliával és közepes hőfokon párolom 15-20 percet, majd a fóliát levéve a zsemléket sajttal megszórom és teljes hőfokon pirítom pár percet.
 
Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel