Hozzávalók:
- 2 zsemle
- 3 tojás
- petrezselyem
- csemege uborka
- só
- fehérbors
- ételízesítő
- pirospaprika
- majoránna
- 1 dl tej
- kevés vaj
- reszelt sajt
Elkészítés:
3 tojást megfőzök. Egy tálba apró kockákra vágom a petrezselymet, a csemegeuborkát, teszek bele majoránnát, ízesítem sóval, fehérborssal, ételízesítővel, kevés pirospaprikával. 2 zsemle tetejét levágom és óvatosan kiveszem a közepét, egy kis tálba rakom a zsemlekalapokkal együtt. 1 dl sovány tejet fél deci vízzel felmelegítek, egy pillanatra belemártom az egész zsemlét (vigyázva ne ázzon el nagyon), majd egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba rakom. A zsemle belsejét leöntöm a maradék vizes tejjel, hogy megpuhuljon (nem kell az összes folyadék rá), hozzáadom a fűszerezett tojásokhoz és egy tojással összegyúrom.
A masszát óvatosan kanállal beletöltöm a zsemlékbe elosztva, a tetejére rakok egy-egy pötty margarint és letakarom alufóliával és közepes hőfokon párolom 15-20 percet, majd a fóliát levéve a zsemléket sajttal megszórom és teljes hőfokon pirítom pár percet.
Forrás: DPG recepttár