Hozzávalók:

1 doboz tonhal
1 fej jégsaláta
1 csomó csemege hagyma
2 db közepes paradicsom
1 db uborka
1 db főtt tojás
1/2 citrom
fekete olíva bogyó
olíva olaj
só ízlés szerint

Elkészítés:

A jégsalátát egy nagyobb tálba tépkedjük, ráöntjük a tonhalat és elkeverjük. A hagymát, paradicsomot és uborkát feldaraboljuk és a salátához borítjuk, megkeverjük, ízlés szerint sózzuk. Ráfacsarjuk a fél citrom levét, hozzá adjuk az olíva bogyót, majd löttyintünk rá egy kis olíva olajat. A főtt tojást négyfelé vágjuk és a salátára halmozzuk. 30 perc alatt összeérnek az ízek, ekkor halvány pirítóssal tálaljuk. Könnyű, ám laktató étel.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98