Hozzávalók:

6-10 törpeharcsa (nagyságtól függően)
1 dl. édes pezsgő
reszelt gyömbér v. gyömbér por
kevés fehérbors
kevés olaj, só

Elkészítés:

A sütőt most kapcsoljuk be, hogy meleg legyen, az édes pezsgőt tegyük a hűtőbe, hogy az pedig jéghideg legyen! A törpeharcsát megtisztítjuk, majd forrásban levő vízbe mártjuk. Pár másodpercig bene hagyjuk, majd kivéve lenyúzzuk a bőrét (könnyen jön). Az előkészített halat finoman besózzuk, finoman megborsozzuk (ne legyen sok!), megszórjuk gyömbérrel. A halakat egy tepsibe helyezük. Alájuk kevés olajat és édes pezsgőt (javasolt: Somló) öntünk. Fóliázzuk be a tepsit és toljuk a már meleg sütőbe. Pároljuk meg a halakat. Ennek ideje a halak nagyságától függ. A kész ételhez párolt rizs illik, tejszínes gombamártással.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98