Hozzávalók:

Egy tepsinyi törpeharcsa, ez egy átlagos holtág esetén kb. 30-50 db.
Ízlés szerint vegeta
Ízlés szerint sült halhoz való fűszerkeverék
4-5 fej nagyobb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
étolaj vagy zsír

Elkészítés:

A törpeharcsát 40-50 fok meleg, 1-2 evőkanál sót és 1 deci ecetet tartalmazó vízben hagyjuk állni 5 percig. Ettől egyrészt elpusztul pillanatok alatt, másrészt a nyálkaréteg lemoshatóvá válik. Pucolás után kevés zsiradékot tegyünk a tepsibe. Sorba pakoljuk bele a vegetával és a fűszerkeverékkel alaposan meghintett halakat. Só külön nem szükséges! A halak közé szorjuk be a kis karikákra darabolt fokhagymát, majd a halakat fedjük le a karikára vágott vöröshagyma szeletekkel. Addig süssük előmelegített közép meleg sütőben, amig a hagyma finomra sül.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98