Hozzávalók:

2 nagy fej hagyma
6 tojás
10 dkg márványsajt (rokfort)
egy evőkanál vaj vagy étolaj
egy kevés frissen őrölt bors

Elkészítés:

A hagymát karikára szeletelve megpároljuk a vajon vagy az olajon. Egyenként ráütjük a tojásokat és nagyon lassú tűzön addig sütük, amíg már csak egy kevés folyékony réteg marad a tetején. Ekkor megszórjuk a lereszelt márványsajttal, majd lefedve addig sütjük tovább míg a sajt megolvad, eddigre a tojásfehérje is megszilárdul, de a sárgája még folyós marad. Sózni tapasztalataim szerint nem szükséges, a sajt elég sós. Frissen őrölt borssal megszórva, kenyérrel és valamilyen salátával tálaljuk. Ez a mennyiség éhségtől függően 2-3 személy számára elegendő.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98