Hozzávalók:
3 tojás
3-4 dl tej
5 evőkanál liszt
szalámi és/vagy húsos szalonna vagy bármilyen felvágott
magyaros vagy grill fűszersó pizzafűszer pici őrölt pirospaprika, meg ami fűszer otthon van
3-4 dl tej
5 evőkanál liszt
szalámi és/vagy húsos szalonna vagy bármilyen felvágott
magyaros vagy grill fűszersó pizzafűszer pici őrölt pirospaprika, meg ami fűszer otthon van
Elkészítés:
kezdd a szalonna és társai ropogósra sütésével (szalonnahiány esetén olajban). A megmaradt zsírban süsd meg a fantasztikus fűszeres omlettet, így: a megsült darabokat kiszedheted a serpenyőből, de benne is hagyhatod, ha belesütve jobban szereted. Tehát kavard össze a lisztet, a tejet, a tojást, és a fószer-fűszereket. Sűrű tészta kell, és lassan süsd, kb. 1-1.5 cm vastagon. Ha ügyes vagy, és a tészta alsó fele elég keményre sült, de még nem szenes, egy lapos konyhai segédeszközel fordítsd meg, és süsd meg ezt az oldalát is. Azért nagyon jó ez a kaja, mert 10-15 perc alatt megvan.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98