Hozzávalók:
csirkemell vagy pulykaszárny
shiitake gomba
répa
vegeta
friss gyömbérgyökér
egy csomag üvegtésza
egész bors
zöldhagyma
korianderzöld (elhagyható)
shiitake gomba
répa
vegeta
friss gyömbérgyökér
egy csomag üvegtésza
egész bors
zöldhagyma
korianderzöld (elhagyható)
Elkészítés:
A csirkehúst a répával, vegetával, borssal és szeletelt gyömbérrel (elég 5-6 szeletke) felteszed főni. Közben a gombát feldarabolod, és beáztatod az üvegtésztát. Amikor a hús már puha, kiveszed, kis darabkákra metéled, visszadobod a gombával. Még egy kicsi rotyogtatod, aztán ollóval belevágod a tésztát (hogy ne legyen túl hosszú). A tészta nagyon hamar megpuhul! Forrón, tetejét korianderzölddel és felvágott zöldhagymával megszórva tálalod. Ideális esetben tálkákban, pálcikával eszik.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98