Hozzávalók:

kb. 1 kg burgonya
bors, só, szárnyas fűszerkeverék
8-10 db csirkecomb (kisebbek)
vaj (margarin)

Elkészítés:

Egy nagyobb jénai tálat (tepsi is jó) alaposan, még a széleit is kivajazom (margarinozom). A burgonyát megpucolom, és karikákra vágva az edény aljára rakom, egyenletesen. Megpörgetem sóval, borssal. Erre rakom az előre már enyhén besózott csirkecombokat szorosan, sorba. A combokat megszórom borssal, és a fűszerkeverékkel, tetejére (minden combra) egy-egy szelet vajat (margarint) rakok.
Lefedem alufóliával és kb. 50 percig sütöm a sütőben. Rá sem kell nézni addig, közben azt csinálhat, amit akar. Azután leveszem a fóliát és visszateszem a sütőbe, amig (most már ellenőrzöm) szép piros nem lesz a teteje. Megfordítom a combokat és a másik oldalát is megsütöm, de már csak éppen rózsaszínre. Kiveszem a sütőből, visszateszem rá a fóliát, és a már elzárt, de meleg sütőbe kb. 20 percre visszateszem. Ezután tálalom. Bármilyen savanyúság jó hozzá. Italt pedig mindenki kedve szint ihat. Igazán kiadós, 4-5 főnek biztosan elég a jólakáshoz.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98