Hozzávalók:
Hozzávalók:
1/2 zacskó pörköltnek való tészta
3 pár virsli
egy közepes fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál liszt
2 dl tejföl
kevés víz
reszelt sajt
só, pirospaprika
1/2 zacskó pörköltnek való tészta
3 pár virsli
egy közepes fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál liszt
2 dl tejföl
kevés víz
reszelt sajt
só, pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel. Megsózom,(de csk kicsit mert a virsli már sózva van!) és kb. 10 percig lefedve főzöm. A tejfölt közben elkeverem a lisztel és amikor kész a virslire öntöm. A tésztát eközben sós vízben kifőzöm, majd leszűröm és tányérokra teszem. A tésztára merek a pörköltből és megszórom sajttal. Nagyon finom, és nagyon hamar elkészül. Jó étvágyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98