Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • fél citrom héja
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A sütőporral, sóval elegyített lisztet eldolgozzuk 3 tojással, és szükség szerint kevés vizet is hozzáadva gyúrt tésztát készítünk. Rövid pihentetés után 2 mm vastagra kinyújtjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal és a következő töltelékkel megkenjük: az áttört túrót, tejfölt, cukrot, 2 tojást reszelt citromhéjjal és megmosott mazsolával ízesítve elkeverjük. Feltekerjük a tésztát, és kivajazott tepsibe téve fektetjük. Ekkor ráöntjük a vaníliás cukros tejet, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 50 percig sütjük. Ez alatt a tejet magába szívja a tészta, és megsül. Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel