Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 25 dkg cukor
- 1 liter tej
- fél citrom héja
- 5 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A sütőporral, sóval elegyített lisztet eldolgozzuk 3 tojással, és szükség szerint kevés vizet is hozzáadva gyúrt tésztát készítünk. Rövid pihentetés után 2 mm vastagra kinyújtjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal és a következő töltelékkel megkenjük: az áttört túrót, tejfölt, cukrot, 2 tojást reszelt citromhéjjal és megmosott mazsolával ízesítve elkeverjük. Feltekerjük a tésztát, és kivajazott tepsibe téve fektetjük. Ekkor ráöntjük a vaníliás cukros tejet, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 50 percig sütjük. Ez alatt a tejet magába szívja a tészta, és megsül. Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrás: DPG recepttár