Hozzávalók:
1 kg mirelit zöldborsó
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 leveskocka
étkezési keményítő
1 dl tej
só, bors, petrezselyem
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 leveskocka
étkezési keményítő
1 dl tej
só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
Az olajon megpároljuk a borsót, majd megszórjuk a liszttel és felöntjük fél liter hideg vízzel. Felforraljuk, beledobjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és lassúbb tűzön főzzük tovább. Főzés közben hozzáöntjük a tejet is. Ha a borsó megpuhult, egy pohárban 2 teáskanálnyi keményítőt nagyon pici hideg vízzel elkeverünk, és a fővő főzelékbe öntjük. Pár perc lassú forralás után a főzelék kész, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98