Hozzávalók:

30-40dkg zsenge zöldborsó
4 db csirkeszárny
2 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
csipetke
só, bors, piros paprika, ételízesítő, 1 kiskanál paradicsomlé, 1 ek olaj

Elkészítés:

Az olajon a borsót megpároljuk, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
Beletesszük a csirkeszárnyakat (ettől lesz olyan finom, különleges íze), a zöldségeket (a petrezselyem zöldjét csak mielőtt készen lesz), a fűszereket (az ételízesítőn kívül.

Kicsi lángon hagyjuk főni, s ha a csirkeszárny is félig már megfőtt, beletesszük a petrezselyem zöldet, beleszaggatjuk a csipetkét (1 tojás, 4-5 ek liszt, só), és ízlés alapján az ételízesítőt.
Hamar eékészül.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98