Hozzávalók:
2db nagyobb sárgarépa
2db közepes burgonya
fél doboz konzervkukorica
1 kis fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 tejbe áztatott zsemle
1 tojás
vegeta (vagy só), bors
zsemlemorzsa a bundázáshoz
olaj a kisütéshez
2db közepes burgonya
fél doboz konzervkukorica
1 kis fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 tejbe áztatott zsemle
1 tojás
vegeta (vagy só), bors
zsemlemorzsa a bundázáshoz
olaj a kisütéshez
Elkészítés:
A sárgarépát, burgonyát, hagymát, fokhagymát nagyon apróra összevágjuk. Legjobb ha valamilyen háztartási géppel tesszük ezt. Hozzáadjuk a kukoricát, a tojást és az áztatott zsemlét. Fűszerezzük vegetával és borssal. Jól összekeverjük, ugyanúgy mint a fasírtot. Ha nagyon leveses a massza, akkor a nedvességet kinyomkodjuk belőle. Hengereket formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Hengerek helyett készíthetünk kisebb golyókat is.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98