Hozzávalók:

1 kg sertéscomb
2db zsemle
1db tojás
20 dkg vegyes zöldség
20 dkg apróra vágott gyümölcs
10 dkg szeletelt gomba
olaj vagy sütőmargarin
hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfű, borsikafű, só

Elkészítés:

1 kg, zsíros részeitől megszabadított sertéscombot bevágunk úgy, hogy szétterítve egy nagy szeletet kapjunk. Kissé kiverjük, mindkét oldalát megszórjuk sóval, borsikafűvel és rákenjük a tölteléket, majd fölcsavarva hústűvel megtűzzük és teflontepsiben, kevés olajjal megkenve, alufóliával letakarva megsütjük. Amikor a hús már megfelelően puha, a fóliát levesszük és enyhén megpirítjuk.Tálalás előtt kb.10 percig hagyjuk hűlni, mert így szebben szeletelhető.

A töltelék elkészítéséhez 2 db tejbe áztatott, majd alaposan kinyomkodott zsemlét összedolgozunk egy tojással, 20 dkg tetszés szerinti zöldséggel (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, zsenge kukorica, paradicsompaprika, stb.) vagy 20 dkg apróra vágott gyümölccsel (alma, birsalma, szilva stb.) vagy kevés hagymászsiradékban átfuttatott 10 dkg szeletelt gombával,
és ízesítjük petrezselyemzölddel, csipetnyi kakukkfűvel, sóval.
Ízlés szerinti párolt zöldségfélével, gyümölccsel, petrezselymes burgonyával, burgonyapürével, sült burgonyával tálalhatjuk.
A burgonyával kiegészített változatokhoz mindig adjunk salátát is.

Hidegen különösen szépen szeletelhető, így a reggeli, az uzsonna, a vacsora része is lehet.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98