Hozzávalók:
- 1 db közepes padlizsán
- 1 dbcukkíni
- 1 dbtök
- 3 db közepes felkockázott paradicsom
- 3 gerezd feldarabolt fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsomsűrítmény
- 2 levél friss bazsalikom
- 3 levél friss oregánó
- 2 szál friss kakukkfű (a fűszerek persze lehetnek szárítottak is)
- Pár gramm parmezán
- olíva olaj
- pár szem olíva és kapribogyó
Elkészítés:
A serpenyőbe belepakolom a felkockázott padlizsánt, tököt, cukkínit és kevés olajon sütögetem. Közben kavargatni kell, hogy le ne égjen. Hozzáteszem a fokhagymát, a fűszereket, az olíva- és kapribogyót, kicsit megszórom csípős szósszal. Amikor a zöldségek majdnem átsültek, hozzáteszem a felkockázott paradicsomot. Azért csak később, hogy ne süljön teljesen szét. Megszórom kevés parmezánnal, hozzákeverek egy evőkanál paradicsomsűrítményt és összesütöm.
Forrás: DPG recepttár