Hozzávalók:

  • 1 db közepes padlizsán
  • 1 dbcukkíni
  • 1 dbtök
  • 3 db közepes felkockázott paradicsom
  • 3 gerezd feldarabolt fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsomsűrítmény
  • 2 levél friss bazsalikom
  • 3 levél friss oregánó
  • 2 szál friss kakukkfű  (a fűszerek persze lehetnek szárítottak is)
  • Pár gramm parmezán
  • olíva olaj 
  • pár szem olíva és kapribogyó

Elkészítés:

A serpenyőbe belepakolom a felkockázott padlizsánt, tököt, cukkínit és kevés olajon sütögetem. Közben kavargatni kell, hogy le ne égjen. Hozzáteszem a fokhagymát, a fűszereket, az olíva- és kapribogyót, kicsit megszórom csípős szósszal. Amikor a zöldségek majdnem átsültek, hozzáteszem a felkockázott paradicsomot. Azért csak később, hogy ne süljön teljesen szét. Megszórom kevés parmezánnal, hozzákeverek egy evőkanál paradicsomsűrítményt és összesütöm.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel