Hozzávalók:

2 db zöld paprika
fél kg paradicsom
1 db cukkini
1 db padlizsán
2 fej vöröshagyma
3 ek olivaolaj
6 gerezd fokhagyma
babérlevél
borsika
kakukkfű
só, bors
12 dkg köles

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a kockára vágott zöldségeket, majd a pépesre zúzott fokhagymát, a fűszereket és sózzuk, borsozzuk. Kicsit hagyjuk, hogy levet eresszen, a zöldségek megpuhulnak ( nem kell sokáig várni) és beletesszük a megmosott kölest.
A kölessel még kb. 20 percig fedő alatt pároljuk és már tálalhatjuk is. ( Vigyázzunk arra, hogy oda ne égjen, a köles hamar megszívja magát a nedvességgel!)
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98