Hozzávalók:

1 kg burgonya
450 g mirelit vegyes zöldség (borsó, kukorica, sárgarépa stb.)
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
1 csapott evőkanál ételizesitő
3 dl viz

Elkészítés:

A vöröshagymát és a megtisztitott burgonyát kb. 3 mm vastag karikákra vágjuk. A tűzálló edény vagy a tepsi aljára öntjük az olajat és egy rétegben beletesszük a vöröshagymát. A burgonyakarikákat laza átfedésben elkezdjük berakni, közben az aprózöldséget közé szórjuk. Rászórjuk az ételizesitőt, átforgatjuk, majd ráöntjük a vizet. Rátesszük a tűzálló tálra a tetejét, ha tepsiben készitjük, letakarjuk alufóliával. Kb.200 °C-on 50 percet sütjük, negyedóránként átforgatva. Ha a viz nagyon elfőtt, pótolhatjuk. Leve nélkül tálaljuk, a fűszeres lé levesalapként felhasználható. Izlés szerint majonézzel, hideg mártással is leönthetjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98