Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 tojás
4 db zsemle
20 dkg főtt zöldség
10-12 dkg reszelt sajt
kevés margarin vagy olaj
áztatáshoz tej
só, lestyán
petrezselyemzöld
reszelt szerecsendió

Elkészítés:

20 dkg lisztből 1 tojással és vízzel könnyű galuskatésztát készítünk. Belemorzsoljuk 4 db tejbe áztatott, jól kinyomkodott zsemlét és 20 dkg apróra vágott vagy durvára reszelt, ízlés szerinti főtt zöldséget. Fűszerezzük sóval, lestyánnal, apróra vágott petrezselyemzölddel és egy csipet reszelt szerecsendióval. vizes kézzel gombócokat formálva, forró sós vizben kifőzzük, majd leszürve fölmelegített margarinban vagy olajban átforgatva, lapos hőálló tálba téve megszórjuk 10-12 dkg reszelt sajttal. Annyi időre tesszük előmelegített sütőbe vagy grillbe amíg a sajt ráolvad. A szines zöldség és a meleg sajt íze, illata fölébresztheti a gyerekek érdeklődését. Gazdagabb leves után vagy önálló vacsoraételként is fogyasztható.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98