Hozzávalók:

8 db csirke felsőcomb
10 dkg vaj
9 db zsemle
2 fej hagyma
1 fej fokhagyma
kismaroknyi egészbors
1 csokor petrezselyem
1 zeller zöldje
0,5 liter víz
4 db tojás
só, vegeta, bors, ízlés szerinti fűszerek

Elkészítés:

A csirkéket a vajon fehéredésig "pirítjuk".Felöntjük a vízzel, beletesszük egyben a hagymákat petrezyelymet, zellert a maroknyi borsot és megfőzzük a csirkéket. Eközben felkockázzuk a zsemléket. Előmelegítjük a sütőt, majd a húst a kivajazott tepsibe tesszük és megfűszerezzük. A főzőlevet leszűrjük, elkeverjük a 4 tojással és beletesszük a zsemléket. Ezzel a masszával betakarjuk a husokat és megsütjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98