Hozzávalók:
17,5 dkg áztatott tarkabab
12,5 dkg barnarizs,
1 kis fej kockára vágott hagyma,
1 zúzott fokhagymagerezd,
2 kávéskanál szójaszósz,
1 kávéskanál olivaolaj,
1 kávéskanál dijoni mustár,
1/2 kávéskanál reszelt gyömbérgyökér,
fél citrom leve,
3 evőkanál paradicsompüré,
só, feketebors
12,5 dkg barnarizs,
1 kis fej kockára vágott hagyma,
1 zúzott fokhagymagerezd,
2 kávéskanál szójaszósz,
1 kávéskanál olivaolaj,
1 kávéskanál dijoni mustár,
1/2 kávéskanál reszelt gyömbérgyökér,
fél citrom leve,
3 evőkanál paradicsompüré,
só, feketebors
Elkészítés:
Ez a magas rozstartalmú pogácsa rendkívül ízletes, ha burgonyával és zöldségekkel tálaljuk.
Friss vízben odatesszük főni a babot. 10 percig nagy lángon forraljuk, majd takarékon 30-40 percig főzzük, utánna leszürjük. A rizst kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt 25 percig főzzük.
Összekeverjük a babot, a hagymát, a fokhagymát, a szójaszószt, az olajat, a mustárt, a gyömbért, a citromlevet és a paradicsompürét. Belekeverjük a rizst és megsózzuk.
Fél órára hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit összeálljon.
A keverékből 8-10 pogácsát formázunk, és előmelegített sütőben 180 fokon (gázsütő 4-es fokozat) 20 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk. Kisüthetjük kevés olajban is. 10 perc alatt készen van.
Friss vízben odatesszük főni a babot. 10 percig nagy lángon forraljuk, majd takarékon 30-40 percig főzzük, utánna leszürjük. A rizst kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt 25 percig főzzük.
Összekeverjük a babot, a hagymát, a fokhagymát, a szójaszószt, az olajat, a mustárt, a gyömbért, a citromlevet és a paradicsompürét. Belekeverjük a rizst és megsózzuk.
Fél órára hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit összeálljon.
A keverékből 8-10 pogácsát formázunk, és előmelegített sütőben 180 fokon (gázsütő 4-es fokozat) 20 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk. Kisüthetjük kevés olajban is. 10 perc alatt készen van.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98