Hozzávalók:
1 egesz nyul darabjaira bontva
2Dl extra virgin oliva olaj
2dl finom szaraz feherbor
6-10 friss bazsalikom level
egy csipet oregano
6 gerizd fokhagyma
so izles szerint
egy csipet orolt bors
2Dl extra virgin oliva olaj
2dl finom szaraz feherbor
6-10 friss bazsalikom level
egy csipet oregano
6 gerizd fokhagyma
so izles szerint
egy csipet orolt bors
Elkészítés:
Elnezest, sajnos nincs ekezet a rendszeremben. Remelem igy is megertik es kiprobaljak. Tegyek, megeri!
Egy fiatal nyulat felpucolunk, es az izuleteknel szetvagunk. Felhevtunk a finom olivaolajbol kb. 1/2Dl-t, ebben a nyuldarabok mindket oldalat hirtelen elosutjuk, raszorjuk a vekonyra szeletelt fokhagymat, finomra vagott bazsalikom levelet (ha nincs friss, szaritott is megteszi), oreganot es a borsot. Raontjuk a feherbort, a maradek oliva olajat. Kb.20 percig paroljuk -a nyul koratol fuggoen, majd izles szerint sozzuk. Ha levet felpuhulas elott elfone, feher borral potoljuk. A feher bor es az olivaolaj martas surusegu szoszt alkot, amiben a nyulat keszre paroljuk.
Zoldseges rizottoval nagyon finom, de felszolgalhatjuk egyszeru parolt rizs, vagy rizi-bizi korettel is.
Ha nincs nyul, bor nelkuli felso csirkecomb is nagyon jol bevalt.
Jo etvagyat!
Egy fiatal nyulat felpucolunk, es az izuleteknel szetvagunk. Felhevtunk a finom olivaolajbol kb. 1/2Dl-t, ebben a nyuldarabok mindket oldalat hirtelen elosutjuk, raszorjuk a vekonyra szeletelt fokhagymat, finomra vagott bazsalikom levelet (ha nincs friss, szaritott is megteszi), oreganot es a borsot. Raontjuk a feherbort, a maradek oliva olajat. Kb.20 percig paroljuk -a nyul koratol fuggoen, majd izles szerint sozzuk. Ha levet felpuhulas elott elfone, feher borral potoljuk. A feher bor es az olivaolaj martas surusegu szoszt alkot, amiben a nyulat keszre paroljuk.
Zoldseges rizottoval nagyon finom, de felszolgalhatjuk egyszeru parolt rizs, vagy rizi-bizi korettel is.
Ha nincs nyul, bor nelkuli felso csirkecomb is nagyon jol bevalt.
Jo etvagyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98