Hozzávalók:

1-1,5 kg friss brokkoli
20-25 dkg. trappista sajt
5 dkg. margarin
kb. 6 dl. tej
10 dkg. zsemlemorzsa
10 dkg. rétesliszt
izlés szerint só,bors, vegeta

Elkészítés:

A friss brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük úgy, hogy ne legyen teljesen puha.Szűrőlapáttal kiszedjük,majd a margarinnal kikent tepsibe zsemlemorzsát szórunk, arra tesszük a brokkoli rózsákat.A tejből a liszttel,sóval és borssal besamel mártást főzünk, ebbe belereszeljük a sajtot.A lerakott brokkolira vegetával összekevert zsemlemorzsát szórunk, majd leöntjük a kész mártással. Sütőben addig pirítjuk, amíg a teteje piros színű nem lesz.Kockára vágva tálaljuk.Sült húsokhoz is kiváló köret.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98