Hozzávalók:

- 25 dkg csicseriborsó
- 10 dkg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma (póré)
- fél citrom reszelt héja és leve
- 2 dl natúr joghurt vagy főzőtejszín
- petrezselyem és lestyánzöld, snidling, só, bors
- egy kisebb kígyóuborka
- 2 kemény paradicsom

Elkészítés:

Az előző nap beáztatott borsót a kockára vágott burgonyával, a vöröshagymával (póré) és a fokhagymával, a lestyán zöldjével, a citrom héjával megsózva, frissen őrölt borssal puhára főzzük. A citrom héját kivesszük, majd összeturmixoljuk. Ízesítjük a citrom levével, a joghurttal felengedjük (tejszín), ha kell utána ízesítünk. Ha túl sűrű lenne, tegyünk még hozzá joghurtot (tejszínt). Tálaláskor megszórjuk a vékony csíkokra vágott uborkával, a kockára vágott paradicsommal, az apróra metélt petrezselyemmel és a snidlinggel. Pirítós kenyérrel vagy bagettel kínáljuk jó hidegen.

 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98