Hozzávalók:

1 csodálatos csuka vagy süllő
3-4 gerzd fokhagyma
25 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 kg krumpli
30 dkg gomba
só, bors, zsír, prézli

Elkészítés:

Megtisztítjuk a halat. (fej marad, kopoltyú nem!)Sűrűn mindkét oldalát beirdaljuk, majd jól besózzuk, illetve a tört fokhagymával bekenjük. Közben a krumplit héjában félpuhára főzzük. A krumplit, a gombát, a vöröshagymát felszeleteljük. A tepsit kizsírozzuk, kevés prézlival megszórjuk. Belerétegezzük a krumplit (rá só, bors), a gombát, majd ismét krumpli, gomba, a tetejére a hagyma. Erre fektetjük a halacskát, amit sűrűn beborítunk vékonyra szeletelt szalonna csíkokkal. Kb. 1 pohár vizet öntünk alá, és előmelegített (kb.4-5-ös fokozat gázsütőn) sütőben megsütjük. Akkor kész, ha a gerince mellett könnyen belemegy a villa a husiba. Nagyon finom, ünnepekre is ajánlom, mivel látványnak is, ízre is remek.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98