Hozzávalók:

A tésztához:
5 dkg margarin,
2 evőkanál barnacukor,
1 tojás sárgája,
5 dkg sütőporral kevert teljesőrlésű liszt
A krémhez:
25 dkg sovány krémsajt
2 tojás,
1,5 dl tejföl, kefir vagy joghurt,
25 dkg eper a tetejére

Elkészítés:

A sajttorta egeszseges sovány krémsajt, tojás és tejföl keverékével készül. Ha sütés nélkül akarjuk elkészíteni, akkor ne tejszínt és zsíros sajtot használjunk, mint általában, sokkal jobb ha az alapot korpás kétszersültből és margarinból készítjük, a tölteléket pedig túróból, joghurtból és mézből. A tortát egy órára hűtőbe tesszük majd friss nyári gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
A tésztához cukorral habosra keverjuk a margarint. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és a lisztet. Egy 18 cm átmérőjű kivehető alju sütőformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Összekeverjük a krémhez valókat. A krémet a tésztára simítjuk, es 180 fokon sütőben újabb 30 percig sütjük. Hagyjuk kihulni, majd kivesszük a formából. A tetejére 12,5 dkg epret összeturmixolunk, és átszürjük szitán, hogy a magokat eltávolítsuk. az eperpurét a kihült sajttortára öntjük, elsimítjuk. A maradék epret fölszeleteljuk, és a torta tetejét díszítjük vele.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98