Hozzávalók:

20-25 dkg liszt,só
5 dkg kukoricaliszt a színezéshez,
2-3 tojás/tojgli/
kevés szódabikarbóna
tej
friss zeller,kapor,petrezselyemzöld ezek ízlés szerint szabadon válszt6ók.
lazac szeletek
színes kaliforniai paprik
tejfölci

Elkészítés:

Aki igazán finit akar csinálni és szeret barkácsolni a konyhában annak való ez a recept.
A tej,tojgli,liszt,kukoricaliszt,szódabikarbóna megfelelő elegyéből palacsintatésztát készítünk,sósat.
Vigyázni kell,a kukoricaliszttel,mert leül az aljára.Sütés előtt állandóan fel kell keverni.A petrezselyem sata,sata egyéb zöldet a tésztába metéljük.Az említett színezékeken kívül a fantázia szab határokat a"színeknek".A tészta lehet kicsit sűrűbb is.Palcsikat sütünk belőle és kihülés után félretesszük.Miért a síma palacsintatésztét nem tesszük félre sütés után?De!
A paprikát egészben egy lángelosztó szitán megsütjük,hogy jó barna és puha legyen.Paprikamentes időszakban használhatunk olajos eecetben eltett paprikot is.Az öres palkókat az alábbi sorrendben "töltyük"meg.Egy laza lazacszelet,egy paprikacsik.Ja miután levettük a szitáról kicsumázzuk és vékpny szeletekre vágjuk.Ha véletlenül megég egy szalvétával letöröljük.Fehérmártást készítünk és friss petrezselyemmel,kaporral,tejföllel ízesítjük és a laza c paprik tölteléket kissé megkenjük.Feltekerjük szorosan.A végeit levágjuk és egy fogazott késsel elvágjuk úgy,hogy az egyik felét felállítva tálaljuk.Kevés tejföllel díszithetjük és friss zöldséggel.
Jó étvágyat kíván Guszti bácsi.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98