Hozzávalók:

egy szép darab vaddisznóhusi, amely kényelmesen elfér egy agyagedényben
friss vagy fagyasztott gyümölcsök (alma, körte, barack, szilva, meggy stb.)
szalonna (ha száaz a hús, pl comb)
1,5 dl vörösbor
1ek méz, 3ek olaj, őrölt bors, kevés széttört borókabogyó, 1 ek vadak fűszerkeverék, 2 löccsenet szójaolaj, 2tk mustár (egész szemes is jó, amennyi tetszik mazsola

Elkészítés:

Ha száraz a coca, szalonnával megspékeljük. A kb 1,5 dl vörösbor, olaj, őrölt bors, borókabogyó, vadak fűszerkeverék, szójaolaj, mustár, mazsola összekeverésével páclevet kapunk, melybe beleforgatjuk a húsit, a maradékot ráöntve letakarva hűtőszekrénybe rakjuk min egy éjszakára, én 3 napra szoktam.
A nagy napon a beáztatott agyagedényt kibéleljük a gyümikkel, majd rátesszük a húsikát, ráöntjük a páclevet, rátesszük az edény másik felét, sütőbe dugjuk, és addig sütjük... amig a húsi meg nem puhul. Időközben a gyümölcsök kiengedik nedveiket, ebben párolódik a húsi, külön viz nem kell alá. Ha túl sok a gyümi, az nem baj, csak vigyázzunk, mert később ha bekukucskálunk a húsi állapotát ellenőrizve, kilöttyenhet. Mikot megpuhult a húsi piríthatjuk, majd szeleteljük. A lét, amiben úszkált összeturmixoljuk, finom mártás lesz belőle. Knédlivel, burgonyapürével tálaljuk.
Jó étvágyat!!! :-)
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98