Hozzávalók:
fél kg paradicsom
15 dkg uborka
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy szelet rozskenyér
1 evőkanál ételízesítő
15 dkg uborka
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy szelet rozskenyér
1 evőkanál ételízesítő
Elkészítés:
A paradicsomokat dobd forró vízbe, kapdosd ki, hámozd meg, a megtisztított zöldségekkel, az ételízesítővel és /bármilyen furán hangzik/ a rozskenyérrel együtt turmixold össze. Passzold a hűtőbe, néhány óráig had érjenek össze az ízek.
Mielőtt ennétek, a franciakenyeret szeleteld föl, kevés olajon süsd ropogósra, de ne égesd halálra.
Nagyon finom a leves után a "Sörkorcsolyánál" leírt "Ízletes buci", esetleg a pirított franciakenyér helyett is bízvást alkalmazható.
Mielőtt ennétek, a franciakenyeret szeleteld föl, kevés olajon süsd ropogósra, de ne égesd halálra.
Nagyon finom a leves után a "Sörkorcsolyánál" leírt "Ízletes buci", esetleg a pirított franciakenyér helyett is bízvást alkalmazható.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98