Hozzávalók:
2 kávéskanál olivaolaj,
1 fej kockára vágott hagyma,
4 apróra vágott zellerszár,
2 evőkanál finomra vágott gyömbérgyökér,
80 dkg hámozott konzervparadicsom,
2 kávéskanál apróra vágott majoranna,
3 evőkanál paradicsompüré,
37,5 dkg teljesőrlésű lisztbő készült makaróni,
1 kávéskanál citromlé, só, bors,
A díszítéshez:
25 gr. parmezánsajt
1 kávéskanál friss petrezselyem
1 fej kockára vágott hagyma,
4 apróra vágott zellerszár,
2 evőkanál finomra vágott gyömbérgyökér,
80 dkg hámozott konzervparadicsom,
2 kávéskanál apróra vágott majoranna,
3 evőkanál paradicsompüré,
37,5 dkg teljesőrlésű lisztbő készült makaróni,
1 kávéskanál citromlé, só, bors,
A díszítéshez:
25 gr. parmezánsajt
1 kávéskanál friss petrezselyem
Elkészítés:
A konzervparadicsomnak általában erősebb a színe és az íze, mint a frissnek. Ha friss paradicsomot használunk, akkor 1 kg-ot vegyünk, hámozzuk meg és vágjuk darabokra.
A mártáshoz felforrósítjuk az olajat és 5 percig pirítjuk benne a hagymát és a zellert, míg megpuhul. Hozzátesszük a gyömbért, és még 2 percig pároljuk, hogy az ízek jól összevegyüljenek. Hozzáadjuk a paradicsomot, a majorannat, és a paradicsompürét. Felforraljuk majd kis lángon 15 percig pároljuk, míg a paradicsom megfő. Közben a makarónit 2 1/2 liter vízben 10 percig főzzük kis lángon. Ha a makaróni kész, leszürjük, összekeverjük a mártással, és fűszerezzük. Reszelt parmezánnal, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
A mártáshoz felforrósítjuk az olajat és 5 percig pirítjuk benne a hagymát és a zellert, míg megpuhul. Hozzátesszük a gyömbért, és még 2 percig pároljuk, hogy az ízek jól összevegyüljenek. Hozzáadjuk a paradicsomot, a majorannat, és a paradicsompürét. Felforraljuk majd kis lángon 15 percig pároljuk, míg a paradicsom megfő. Közben a makarónit 2 1/2 liter vízben 10 percig főzzük kis lángon. Ha a makaróni kész, leszürjük, összekeverjük a mártással, és fűszerezzük. Reszelt parmezánnal, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98