Hozzávalók:

15 gr margarin,
15 gr teljesörlésű liszt,
150 ml sovány tej,
75 gr zsemlemorzsa,
50 gr reszelt sajt,
1 felvert tojás,
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem,
1-2 kávéskanál citromlé,
csipetnyi chilli por,
feketebors,
Töltelékhez:
50 gr durvára vágott mogyoró,
125 gr kockára vágott sárgarépa,
1 kierezett kockára vágott zöld húsú paprika,
2 kávéskanál olaj

Elkészítés:

A pástétomot a zöldséges töltelék és a tésztába kevert sajt ízletessé és kellemesen lággyá teszi.
A margarint kis lángon felolvasztjuk, és beleszorjuk a lisztet. Két három percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet, folyamatos keverés közben felforraljuk, és takarékon 2-3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hülni. Belekeverjük a zsemlemorzsát, a sajtot a felvert tojást és a fűszereket. Citromlével, chilli porral és feketeborssal ízesítjük.
A mogyorót és a zöldségeket olajon picit, éppen csak hogy puhára pároljuk. Vékonyan kivajazunk egy 500 grammos pástétomformát. Belesimítjuk a sajtos keverék felét, rátesszük a párolt zöldséget, és jól lenyomkodjuk. A maradék sajtos keverékkel befedjük. előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütő 6-os fokozata) 30-40 percig sütjük. Amikor kihült kiborítjuk a formából.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98