Hozzávalók:

Hozzávalók:
1/2 kg leves zöldség (sárgarápa, petrezselyem, kellbimbó. karalábé, zeller, gomba) 1/2 borjú felsál (vagy pulyka comb) 3 dkg vaj, 1 ev&337;kanál liszt, 1 tolyás sárgája, 2 dl tejszin, só, kevés citromlé, a gombóchoz: 2 db nagyobb burgonya,2 ev&
337;kanál liszt, só, &
337;rölt szerecsendió, 10 dkg darálthús, bors, kakukkf&
369;, bazsalikom.

Elkészítés:

A húst kockákra vágjuk, és hideg vízben sóval feltessük főni. Miután a habját leszedtük, belerakjuk a hasábra aprított leveszöldséget. Közben elkészítjük a gombócokat. A megtisztitott burgonyát sós vizben megfőzzük, leszürjük, és még melegen összetörjük. Amikor kihült hozzáadjuk a lisztet, szerecsendiót. A darálthúsból és a füszerekből tölteléket készítünk és a
kinyujtott, kockára vágott tésztába töltjük, és maximum két cm átmérőjü gombóckákat formálunk belőlük.
A majdnem megfőtt levest vékony vajas rántással besürítjük, utána belerakjuk a gombócokat. Amikor ezek is megfőttek (feljönnek a leves tetejére) a levest a tűzről levéve legírozzuk. (a tejszínt, a tojás sárgáját és a citromlevet elkeverjük és óvatosan, lassan adagolva a leveshez adjuk)
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98